Spørg Bolius

Er strygepuds bedre egnet til renovering af vægge i ældre arkitekttegnet funkishus, end filt/glasvæv?

Kære Bolius

Jeg skal til at lave vægge på et gammelt arkitekttegnet hus fra 1933 i funkis stil.

Har hørt at det nye er, at væggene bliver lavet i strygepuds ? - har I nogle erfaringer i dette. f.eks. fordele / ulemper. Tidligere var det filt eller glasvæv, men det er jo svært at reparere i.

Kan strygepuds holde lige så godt som væv mm

mvh Teilberg

Kære Teilberg

Strygepuds er jo blot en fyldende maling, som primært skal give en lettere ru overflade. Der findes dog typer af strygepuds, som kan virke revneforbyggende fordi det indeholder nogle former for fibre som kan holde sammen på overfladebehandlingen, hen over mindre revner.

Det er et ganske udmærket produkt, som både kan bruges slutbehandling, men også males over igen i den farve man gerne vil have.

Med det sagt, så mener jeg ikke de kan sammenlignes væv eller filt, som ligger en kraftigere ”hinde” henover væggen/loftet.

Større og aktive skader, i form af kraftigere revner vil hverken væv eller strygepuds kunne sikre. Så sørg altid for at forebygge større revner og lign. herunder årsagerne til det forinden overfladebehandlingen.

Men det er uden tvivl nemmere at rette i, end væv ville jeg mene. Du må dog ikke forvente at man ikke kan se udbedringer uden at male/behandle støre områder.

Husk at være obs! på fugt i væggene, hvis der er tale om et ældre hus.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden