Spørg Bolius

Er tilstandsrapport et krav?

Jeg skal sælge og vil gerne vide; Skal der el-tjek og tilstandsrapport på et nyt rækkehus fra 15.08.2022? Det vil sige at boligen er 17 måneder gammel? Mægler siger det er et krav.

Mvh Alexandra

Hej Alexandra.
En tilstandsrapport og el-eftersyn er aldrig et krav. Det er en frivillig ordning kaldet Huseftersynsordningen, hvor du giver mulighed for at køber kan tegne en ejerskifteforsikring, og dermed slipper du for dit 10-årige sælgeransvar. 
På nye huse er der som regel tegnet en byggeskadeforsikring (medmindre det er opført som selvbyg). Byggeskadeforsikringen dækker alvorlige byggeskader, der opstår på din bolig, hvis de kan sættes i forbindelse med fejl begået under opførelsen af boligen. Der kan være tale om projekterings-, udførelses- eller materialefejl. 
Herved er køber nogenlunde dækket ind, men der er dog forskel på en byggeskadeforsikring og en ejerskifteforsikring. - se mere her Ejerskifteforsikring på nyt hus? (bolius.dk)
Huseftersynsordningen har aldrig været tiltænkt ved salg af helt nyopførte huse, og der er ikke mange forsikringsselskaber, som tilbyder en ejerskifteforsikring i denne situation.
 
Så hvis der er en byggeskadeforsikring på dit hus (det bør stå på BBR) vil der være tale om en dobbeltforsikring. 
 
Se også:
Byggeskadeforsikring | Få svar på de 8 største spørgsmål (bolius.dk)
Skal jeg have ejerskifteforsikring når der er en byggeskadeforsikring? (bolius.dk)
 
Held og lykke med hussalget

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden