Spørg Bolius

Fik hele huset malet for 3 år siden af en maler, nu skaller malingen af - er de 100.000 kr spildt?

Kære eksperter i Bolius

For 3 år siden blev mit hus renoveret og malet indvendig af en professionel maler.

Nu skaller malingen af i vindueskarme, og jeg har opdaget mange "løbere", alt i alt dårligt malerarbejde, som jeg ikke lige lagde mærke til ved 1-års gennemgangen.

Han har - efter sin egen anbefaling - brugt vægmaling, hvor alt kan ses.

Kan jeg nu 3 år efter forlange, at han laver det om?

Til sidst; han malede træværket på badeværelset uden først at lukke knasterne. Alt i alt et dårligt stykke arbejde efter min mening og brugt 100.000 kr. på det.

Jeg erkender, at jeg har været hurtig som en snegl.

Venlig hilsen

Mette C

Hej Mette

Tak for dit spørgsmål. Men puha, det er en kedelig sag. Fordi:

1) Jo, det lyder til, at arbejdet ikke er lavet håndværksmæssigt korrekt. Med valg af nogle forkerte materialer og malingstyper, herunder evt. manglende forbehandlinger og mellemslipninger.

Men 2) der er nu gået alt for lang tid… Man skulle helst have reklameret over det ved afleveringen, ikke mindst striberne. Ved 1 års gennemgangen skulle man helt sikkert have råbt op, hvis der var kosmetiske fejl, som ikke kan leve med.

Man kan simpelthen ikke komme efter 3 år, og udbede at få arbejdet lavet om. Med mindre der er deciderede skader eller mangler, som først er kommet til syne senere. Det kunne eksempelvis være afskalninger.

Hertil kommer der så en række forhold, som kan give skader ved malingen, som ikke har noget med malerarbejdet at gøre. Det kunne være kraftig sol- og/eller vandpåvirkning af vinduesplader m.v.

Og videre tages det i betragtning, hvilken malerbehandling man har købt. Har du eksempelvis købt en helt ny malerbehandling, eller er det en opfriskning af ældre træ og maling? Det er komplekst… Og igen forværres det hele igen af, at der nu er gået tre år.

Så reklamér over afskalningerne, og så hør, hvordan maleren forholder sig til det øvrige. Overvej evt. at få en teknisk konsulent fra foreningen Danske Malermestre med ud.

http://www.malermestre.dk/Standard/Privatkunde/Garantiordning.aspx

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden