Spørg Bolius

Findes der love om ukrudt ved skel?

Kan man finde en lov/paragraf, hvor der står noget om ukrudt, der vokser over/igennem skel?

Tidsler og brændenælder står i 1,5 meters højde og hælder ind over vores nyplantede hæk... Og skvadderkål, tidsler, brændenælder og mælkebøtter bliver ved med at vokse over/igennem skellet, selvom vi flittigt luger mellem hækplanterne...

Men det er en håbløs kamp, når naboerne nægter at gøre noget...

Mvh Rasmus S

Kære Rasmus S.

Hvad der vokser på nabogrunden, har du ikke indflydelse på, så med mindre der findes bestemmelse i jeres grundejerforening eller lignende, har naboen ret til at lade ukrudtet gro inde på sin egen grund.

Men bevoksningen må ikke skade hækken i skellet. I Hegnsloven § 19 står der:"Den til hegnet stødende jord må ikke behandles eller benyttes således, at hegnet herved beskadiges"

Så hvis ukrudtet kvæler eller på anden måde beskadiger jeres fælleshegn/hæk. kan kan du muligvis få Hegnssynet til at pålægge naboen at fjerne ukrudt langs hækken.

Læs mere om Hegnsloven og Hegnssyn

Og her kan du læse gode råd om: Hvordan slipper du for, at naboens skvalderkål vokser ind i din have?

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden