Spørg Bolius

Fliser med fejl, leverandøren erkender – men skal murer eller leverandør betale for arbejdet med at fjerne de gamle og lægge de nye?

Hej Bolius

Vi har købt nyt hus, som er ved at blive renoveret. Bl.a. har vi fået lagt nye fliser i badeværelset, 60x60 grå fliser. Efter de var lagt, opdagede vi, at der er en fejl i alle fliserne. Der er en 5 cm bred brun stribe ned gennem fliserne, placeret samme sted på alle.

Vi har selv købt fliserne gennem Evers, som vi har sendt et foto. De erkender blankt, at det er en fejl i flisen. De vil levere nye uden beregning, men ikke betale for lægning, da de mener, mureren burde have opdaget fejlen og kasseret fliserne.

Mureren vil ikke påtage sig ansvar og vil ikke udbedre uden beregning.

Fliserne blev leveret til huset, som vi ikke var flyttet ind i, og lagt umiddelbart efter. Hvor står vi?

mvh. Hanne

 Hej med jer
- og tak for dét gode spørgsmål.

Det er da noget rod. Og den sag kommer der aldrig noget godt ud af. De to parter vil pege fingre af hinanden herfra og til juleaften – i 2018 vel at mærke…

Jeg ville ikke være dommer i denne sag, for den er ikke sjov.

Min umiddelbare vurdering er dog, at fejlen skulle være MEGET synlig og ikke til at tage fejl af, for at man kan bebrejde mureren. Han ser sikkert tusind forskellige fliser/klinker, og det er sikkert både med mønstre, striber og changerende striber m.v. Han ved (da) ikke, hvordan Ewers fliser burde se ud.

Omvendt, så er det meget typisk producenters adfærd, sådan at fralægge sig ansvar. En simpel produktgaranti dækker kun skader/fejl på deres (byggeprodukt) men så dækker de ikke montagearbejdet. Det er en evig grund til debat og tvister med husejeren lige i midten! Man skal derfor altid søge en total garanti, hvor producenten også dækker udgifterne til udskiftning, hvis det er muligt.

Er der muligvis en hovedentreprenør inden over? For i så fald er det hans hovedpine, kan man sige lige hårdt.

Men ellers som sagt, så mener jeg, at ansvaret ligger hos leverandøren og producenten af fliserne.

Jeg ønsker jer held og lykke med det.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden