Spørg Bolius

Forkert grunder på nypudsede kældervægge. Der er brugt forankringsgrunder/blåt vand efter råd fra mureren

Hej

Jeg går ud fra at det er her jeg kan få gratis rådgivning på mail.

Mit problem er forkert rådgivning fra den murer der er ved at renovere min kælder. Det er en forsikringsskade der skyldes skybruddet i juli.

Jeg har fået alle mure pudset og skal efter aftale selv male væggene med silikatmaling.

Mureren gav mig besked om at de skulle grundes med forankringsgrunder/blåt vand, gentog det flere gange. Det gjorde jeg så en weekend og han fandt selv efterfølgende ud af at det var forkert da han skulle købe silikatmalingen.

Han hævder nu at der ikke er andet at gøre end at male med billig plastikmaling.

Det har jeg det dårligt med. Hvad gør jeg nu? Kan den forkerte grunder fjernes og evt. hvordan? Er der andre løsninger på problemet?

Der er desværre kun en måde at fjerne forankringsgrunderen, og det er ved at banke pudsen af væggene.

Hvis det er efter murens råd og vejledning du har brugt forankringsgrunder kan du muligvis få ham til at dække den udgift det vil være, at fjerne pudsen og derefter pudse væggene op igen.

Der er naturligvis det risiko at han nægter, hvorefter du selv står med udgiften, med mindre det er en anbefaling du har på skrift?


Uanset hvad, må du endelig ikke bruge plastikmaling i din kælder. Kældervægge er som udgangspunkt fugtige, da de konstant er påvirket af fugt fordi de er placeret i jorden.

Ved at male med plastikmaling lukker du får væggens mulighed for at "ånde". Hvorefter du kan risikere væsentlig skader på træbjælkelag (hvis fugten arbejder sig opad) og i form af afskalninger på de pudsede vægge.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jeanette Standly Mikkelsen, bygningskonstruktør

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden