Selv om du ikke låser dine havemøbler eller din havegrill inde, hver gang du forlader dem, kan du godt regne med, at forsikringen dækker, hvis uheldet er ude, og de bliver stjålet. 

Havemøbler er nemlig forsikret på indboforsikringen, også selv om de står ude. Forsikringsselskaberne vil ikke forlange, at du skal slæbe dine tunge havemøbler indenfor.

Indboforsikringen dækker simpelt tyveri af havemøbler, udendørsgrill og andre ting, der er beregnet til udendørsbrug. Simpelt tyveri betyder på forsikringssprog, at tyveriet er dækket, også selv om der ikke har været indbrud i huset eller udhuset.

Ikke noget stort problem

Tyveri af havemøbler er dog ikke et udbredt fænomen. Hos Forsikringsoplysningen har de kun hørt om ganske få sager, ligesom politiet heller ikke oplever det særlig ofte. 

Kuglegrillen er mere eftertragtet

Nye og særligt flotte havemøbler af teaktræ kan dog være fristende for tyvene, men forsikringsselskaber beretter, at det i stedet ofte er visse typer af store kugle- og gasgriller, som er populære hos tyvene.

Havemøblerne skal ikke være ret brugte, før glansen går af dem. Så er en dyr Webergrill nok lettere at afsætte for tyvene.

Tænk på selvrisikoen

Selv om indboforsikringen dækker, skal du være opmærksom på, at du selv kommer til at betale, hvis du har en selvrisiko på din forsikring. Er selvrisikoen f.eks. på 5.000 kroner, skal havemøblerne være ret dyre, hvis du skal have noget ud af forsikringen.

Af den grund kan det være en god idé at sikre sine havemøbler mod tyveri.

Du kan f.eks. gøre det besværligt for tyven at få fat i møblerne ved at lukke haven af, så det bliver svært for tyven at få havemøblerne ud.

Lad ikke havemøblerne stå på fortovet

Dækningen af de stjålne havenmøbler kan dog bortfalde, hvis du handler groft uagtsomt. F.eks. hvis du lader dine nye, dyre havemøbler eller din grill stå ude på fortovet ved en befærdet vej om natten.

Sådan kan du sikre din havemøbler mod tyveri

 

  • Sæt ikke de dyre og iøjnefaldende teakmøbler eller havegrillen et sted i haven, hvor de kan ses fra vejen.

  • Lænk evt. grillen fast til noget solidt med en cykel-wirelås.

  • Tril evt. grillen ind i skuret, når du ikke bruger den.

  • Lad ikke havemøbler eller grill stå på fortovet uden for din grund.

  • Stil ikke de dyreste havemøbler i en uafskærmet forhave ved en befærdet vej.

Kilder: Codan Forsikring og Forsikringsoplysningen