De fleste kan forestille sig, hvor massiv en forandring det er at blive forældre til tre døtre på én gang. For Bjarke Damm og hans mand, Lars Lundgaard Hansen, tog livet den lykkelige drejning i 2018, da deres store ønske om at blive forældre gik i opfyldelse. 

Døtrene Anna, Lily og Nora kom til at tilbringe deres første år i familiens villa i Sundby på Amager. Forinden pigernes fødsel havde parret boet forskellige andre steder i og omkring København, men havde aldrig rigtig fundet sig til rette. 

– I virkeligheden har vi aldrig ønsket at bo i et klassisk villakvarter. Vi er begge vokset op i små provinsbyer i Jylland, og trangen til at komme ud af byen begyndte virkelig at melde sig, da vi fik pigerne. De skulle have samme opvækst, som vi selv fik, med natur og gode skoler. Dog ville vi ikke ”hjem” til Jylland, men bare ud af byen og samtidig beholde vores korte afstand til vores netværk her, som vi jo nu har haft igennem 25 år i hovedstadsområdet, fortæller Bjarke Damm.

Netværk afgjorde retningen

Parret vidste godt, at de kiggede mod Nordsjælland, hvor det meste af deres netværk bor. Men Nordsjælland er jo et vidt begreb, og derfor tænkte parret meget over, at det kunne være rart at have familie og venner i nærheden. Noget, der især er vigtigt, når man har tre små børn

Det var nogle af de refleksioner, der virkelig fik tid og plads til at folde sig ud under nedlukningen i foråret. 

– Lars har en bror tæt på Hillerød, så her kiggede vi i første omgang, men vi kiggede mange steder over et halvt år og fandt ikke rigtig noget. Jeg har altid drømt om at bo i et stort byhus, for min sjæl dør i et villakvarter. Men det havde jeg glemt i københavnerperioden, for et byhus dér koster jo hurtigt 20 millioner og var derfor en umulighed. Pludselig faldt vi så over et stort hus midt i Hillerød lige ved stationen og gågaden, og jeg var solgt på stedet, fortæller Bjarke Damm.

Hussalget forblev stabilt

Da Danmark lukkede ned i marts 2020, frygtede mange, at det ville gå ud over boligmarkedet, men sådan gik det ikke, og sådan er det endnu ikke gået. Der har tværtimod været stor efterspørgsel på boliger. For eksempel fik næsten halvdelen af de husejere, som satte deres villa eller rækkehus til salg i 2. kvartal 2020, underskrevet en købsaftale efter tre måneder på markedet. 
Flere analytikere har i kølvandet på covid-19 spået, at forstæder og parcelhuskvarterer vil blive endnu mere attraktive, fordi byen med dens fortættethed og mange sociale aktiviteter pludselig ikke længere er så attraktiv. Nu er hjemmet det sikreste sted at være. 

Kilde: boligsiden.dk og Boligøkonomisk Videncenter
 

Plads til alle

Derfra gik det stærkt, for tidsplanen var stram. Parret havde allerede solgt deres daværende hus, så tre måneder senere skulle huset i Hillerød være indflytningsklar. 

Bjarke Damm tog derfor pigerne med hjem til familien i Sønderjylland, mens Lars gennemrenoverede det 220 m2 store hus i Hillerød fordelt på tre etager. 

Her blev der især arbejdet med detaljerne i de tre pigeværelser i døtrenes yndlingsfarver, lyserød, lyseblå og lysegrøn, der skulle på plads, selvom de stadig helst vil sove sammen.

– På mange måder blev coronanedlukningen årsag til en masse omlægninger og valg for vores familie. Pludselig fik vi tid og overskud til at få enderne til at mødes i hverdagen og få rykket på vores ønske om en ny bolig. Det kan være svært at finde tid til, når man har tre små børn under to år. Vi nåede at komme godt på plads alle fem, inden vi skulle i gang med at arbejde igen, så det har været en god proces.