Spørg Bolius

Gammelt oliefyr, skal vi reparere eller udskifte til anden varmekilde, og hvilken skal vi vælge?

Hej Bolius

Jeg håber I kan hjælpe med lidt råd og vejledning til følgende: Vi har et oliefyr fra 1983, hvor vandkedlen er blevet utæt. Brænderen blev skiftet i juli 2000, og ekspansionsbeholderen blev skiftet i marts 2002.
Jeg har har hørt, at man ikke må installere oliefyr mere. Men må man så foretage en reparation / udskiftning af
vandkedlen?
Vi har overvejet om vi skal skifte til en anden varmekilde. Men ved ikke hvilken.
Nuværende system er såkaldt en-strenget, som får alle VVS’ere til at lave himmelvendte øjne.
Vi har gulvvarme i badeværelset, og en håndklæderibbe der også er tilsluttet varmeanlægget.
Det skal vi er begge i 70’erne, så vi har begrænsede midler.
Håber på jeres snarlige svar.
Med venlig hilsen, Lisbet H

Hej Lisbet H

Det er korrekt at oliefyr er ved kraftigt at blive udfaset. De er den klart mest forurenende opvarmningsform vi har, og faktisk ofte også den dyreste. Man må dog godt vedligeholde sit anlæg. Hvornår man går fra alm. vedligehold til egentlig opgradering ved jeg ikke lige hvordan man afgøre. Men det burde en vvs'er kunne hjælpe med.

Vi anbefaler så vidt muligt at man udskifter til anden varmekilde. Men hvilken der er den rigtige i jeres situation kan jeg ikke sige. Det kommer an på husets stand, størrelse og isoleringsgrad, mulige opvarmningskilder i området og selvfølgelig jeres budget. Det kunne lyde som om at hele jeres system trænger til en overhaling, så I fik nye rør og ny opvarmning. Men det er en bekostelig affære, så der skal måske prioriteres.

Mit bedste bud er at bede 2-3 forskellige vvs'ere om at komme forbi, se på muligheder og så komme med 2 forskellige forslag. Det mest økonomiske og det bedste varmemæssigt. De vil ud fra nogle af ovenstående parametre kunne komme med realistiske bud.

Til en start er der en artikel som peger på nogle af de muligheder I kan forvente. Oliefyr - læs om udskiftning af oliefyr (bolius.dk)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden