Spørg Bolius

Garage ydervægge, træskelet

Jeg skal til og lave et træudhus med dobbelt garage.

Ydervæggene skal laves som skelet med lærketræs beklædning udvendig, indvendig skal væggen beklædes med OSB, eller gibs plade. Væggene bliver lavet af 45x195 spærtræ (fodrem, stolper og toprem), med vindpap, vindkryds, og isolering.

Mit spørgsmål går på hvad samler jeg skelettet med, skruer , søm eller er det nødvendigt med beslag?? Skelettet bliver samlet på det nystøbte gulv, og derefter rejst.

Jeg vil anbefale brugen af vinkelbeslag, pga. styrken. Men man kan sagtens nøjes med at give det det hele skråskruer eller søm for den sags skyld. Der skal så naturligvis mere end et søm eller skrue til, på hver side af en 45x195 mm spærtræsplanke.

Bruger du skruer kan du angiveligt nøjes med 2-3 skruer per side, og med søm (fra sømpistol) bør du sætte mindst fire søm pr. side. Ved topremmen kan du formodentlig skrue/sømme oppefra og ned i stolperne.

God arbejdslyst.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden