Spørg Bolius

Gavlmuren faldet ned - hvordan redder vi huset?

Hejsa Bolius

Murværk / skal-væg faldet ned på endegavlen.
orsikringen vil ikke dække.
Hvor finder jeg en byggerådgiver til at finde den bedste løsning til reparation?
Hvad skal vi være obs på?

Venlig hilsen Ghita F

Hej Ghita.

Ja, det står ikke til at redde desværre. Det ser ud til at der på et tidspunkt er lavet et forsøg på udvendig efterisolering.

Alle teglskaller skal tages ned, og så skal underlaget sikres inden ny beklædning sættes på. Og så er det vigtigt at produkterne kan arbejde sammen. Mange producenter laver hele systemer med en produktrække som skal følges for at sikre kvaliteten/garantien.

Det ser ud som om, de er opsat på et underlag af letklinkerbeton og noget tynd netarmering (som ser rustent ud). Umiddelbart ser det også ud som om pudslaget bag skallerne er for tykt. For at få den korrekte rådgivning er det vigtigt at undersøge hvordan og hvornår konstruktionen er opbygget.

Jeg vil råde dig til at oplyse den konkrete problemstilling til den rådgiver eller håndværker du udvælger, og spørge om han/hun har erfaring med denne type skade. Det er klart at foretrække. Bolius har lavet en guide der fortæller lidt om de enkelte typer rådgivere der findes Byggerådgiver - hvad skal du vælge? | Få styr på det, du skal vide

Er det et hus der er købt for nyligt – er der en ejerskifteforsikring, eller er det husforsikringen du har anmeldt forholdet til?

Husk at få en udførlig begrundelse på afslaget – er det eksempelvis givet på baggrund af, at det ikke vurderes som en pludseligt opstået skade?

Held og lykke med projektet

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Christina Schjervig, fagekspert

Aktuelt på forsiden