Gør det selv - skift termoruden

Du behøver ikke lade andre skifte den punkterede termorude. Vi viser dig, hvordan du selv gør det trin for trin, så du undgår træk og varmetab til vinter.

Er termoruden punkteret, eller trænger den bare til at blive udskiftet, kan du godt udføre arbejdet selv.  

Du kan selv tjekke om termoruden er punkteret. Der er 3 indikatorer, du skal holde øje med. Et gråligt skær er tegn på sodaudtræk, vanddråber mellem glassene er tegn på at fugt og kondens kan opstå inden mellem glassen. Hvis aluminiummet mellem glassene er anløbet - altså dækket af små krystaller, så er ruden med stor sandsynlighed punkteret.

Tjek om termoruden er punkteret

Det kræver lidt forsigtighed at udskifte ruden, men Bolius' fagredaktør, tømrer Casper Kjerumgaard, guider dig igennem opgaven trin for trin herunder.

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab