Fakta om kæmpetrampolinen

Størrelse: Den ovale trampolin er 520 x 345 cm, altså ca. 18 m2. 
Pris: Trampolinen er en Berg Grand Favorit 520 InGround. Pris: 4.999 kr. Hertil skal evt. lægges løn til arbejdsmænd, der graver hullet.

Hele familien holder meget af at tage en hoppetur i trampolinen, men det er Sophus på 15 og springgymnasten Selma på 11 år, der dagligt træner saltoer, flikflak og skruer. Tidligere stod der en mindre trampolin i haven, men for at kunne udføre mere udfordrende tricks var en længere model ønsket. 

To arbejdsmænd gravede ud til trampolinen

En stor del af hullet i jorden var allerede etableret, da der i forvejen stod en rund, nedgravet trampolin, der dog ikke var nær så stor. Familien hyrede to arbejdsmænd til med en lille gravko at grave ud og bagefter fjerne den overskydende jord, som ikke kunne bruges i haven. Det blev til en del, da hullet på det dybeste sted er 80 cm. 

Forældre ville skjule trampolinen

Børnenes forældre var ikke begejstrede ved tanken om, at haveæstetikken gik fløjten ved synet af en stor, sort-grøn flade i haven. Løsningen blev at købe en nedgravningstrampolin og skjule trampolinhjørnet bag et hjemmedesignet og -bygget højbedsmøbel med indbyggede hoppeplateauer og plantehuller til skærmende buske og græsser. Højbedet med tre mindre og ét stort plantekassehul og tre hoppetrin har Troels Widding selv tegnet og bygget af lærketræ og trykimprægnerede lægter fra Silvan. 

Trampolin til springgymnastik

Især springgymnasten på 11 er i sommerhalvåret ude på trampolinen 30-60 minutter om dagen, hvor kendte spring finpudses og nye afprøves. 

– Når vi har gæster, er trampolinen trækplaster for børn i alle aldre. Små børn skal ikke klatre op ad en stige først for at kunne hoppe, og større børn synes, at det er ekstra sjovt, at der er lavet plateauer i forskellige højder, som de kan hoppe ned på trampolinen fra, fortæller Troels.

Trampolinen bruges også i vinterhalvåret, men knap så meget, når det regner og hoppefladen er sjaskvåd. Varsles der snevejr, bliver trampolinen overdækket med den medfølgende overtræksdug.