Fakta om golfbanen

Størrelse: Banen er på ca. 35 m2.
Pris: Ca. 25.000 kr. til firmaet Nordisk Kunstgræs Import, kunstgraes.dk. Prisen er eksklusive design og forarbejdning af jorden.

Søren Fjordgaard har spillet golf i mere end 15 år og elsker at gå kilometervis på trimmede golfbaner. Men med hustruen Hanne og døtrene Lærke, 10 år, Camille, 8 år, og Alma, 8 måneder, er der ikke tid til at bruge al sin fritid på golf.

Nogle timer om ugen bliver det dog trods alt til, og det endda uden at familien skal undvære farmand. For på den 2.400 m2 store grund tæt på Holbæk og med udsigt over fjorden blev der nemlig for to et halvt år siden anlagt en fin putting green med kunstgræs og tre huller. 

Far spiller golf – børnene hopper på trampolin

Banen er i brug stort set hver dag. Søren tager gerne lige en omgang huller, mens børnene hopper på trampolinen ved siden af. Og når han ikke spiller, overtager døtrene gerne køllerne. 

— De er også glade for det trimmede, bløde underlag, når de skal lave gymnastik, ligesom banen er et trækplaster, når vi fx holder børnefødselsdag, fortæller Søren. 

Har selv anlagt golfbanen

Søren har selv tegnet modellen over banen med fald og huller, så han bliver realistisk udfordret ved at kunne øve lige og skrånende putting og lidt længere putteslag på 5-6 meter. Den skal ifølge Søren være på mindst 20 m2, før det giver mening.

Han har også selv gravet ud til banen og jævnet underlaget ved at stampe stenmel, mens et specialiseret firma lagde kunstgræs og implementerede golfhuller. Banen vedligeholdes med fejning i ny og næ. 

Grunden er meget skrånende, og der er derfor lavet flere terrasseniveauer. På et af niveauerne er golfbanen anlagt. Banen minder meget om en almindelig putting green, da boldene ruller lige så stærkt. 

Næste skridt er tilføjelse af en bunker, der samtidig kan fungere som børnenes sandkasse.