Spørg Bolius

Gulvvarme i køkken, skal der ligge varmeslanger under køkkenskabene?

Gulvvarme under køkkenelementer:

Vi skal renovere køkken i stueetagen i et hus med kælder og vil etablere gulvvarme på træbjælker og underlag (altså ikke støbt gulv).

Køkkenet er ikke stort, men med åbning/halvmur mod stuen. Den længste væg er nordvendt og der skal være elementer hele vejen. Selve gulv-/gangarealet er meget beskedent ift køkkenet.

Har naturligvis læst, at man IKKE skal lægge varmeslanger under køkkenskabe, pga. opvarmning af skabe og vanskelig styring af temperatur (det sidste forstår jeg nu ikke helt).

Jeg er dog bekymret for, at den lille varmeeffekt jeg kan få ud af det beskedne gulvareal vil få køkkenet til altid at føles koldt, hvis vi ikke også får varmeslanger under de nordvendte køkkenskabe?

Er det virkelig så problematisk, hvis der lægges fx. 2 slanger under de 60 cm dybe skabe og soklen ventileres med riste flere steder?

Venlig hilsen

Claus

Hej Claus

Det er nogle super gode overvejelser du har lavet dig, og du skal lave gulvvarme inde under dine køkkenskabe i det her eksempel.
Du skriver ikke alderen på huset, men jeg har oplevet mange have problemer med selve opvarmningen af køkkenet, pga. for få varmeslanger i køkkenet, i ældre huse. Videre kan de/du i værste tilfælde opleve kuldenedfald bagved køkkenskabene som trækker ud under soklen. Men også kolde bagvægge generelt som nedkøler skabene, (kolde tallerkner og deslige) pga. der ikke kommer varme derud til den (gamle) kolde væg, som kun bliver endnu koldere af, at blive pakket ind i 60 cm dybe Invita skabe.
I værste fald kan der faktisk ske kondensering ude på ydervæggen, bagved skabene, som så kan give skimmelsvampevækst.

Så læg meget gerne varmeslanger hele vejen ud til ydervæggen.
Men, I kan så ikke bruge sokkelskuffer eller deslige til opbevaring af ting, som skal opbevares koldt/køligt. Altså kan I ikke have skuffer/skabe med madvarer mv. Og kan man undgå varmeslanger under køleskab og fryser, er det også at foretrække.

Håber svaret kan bruges.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden