Nyt varmeanlæg og nye radiatorer, kan vi føre rørene i skunken og hvordan med isolering?

Hej Bolius

Vi bor i et Trelleborg hus i 2 etager med et dobbelt Genvex anlæg og brændeovn fra 2002. Vi er af kommunen blevet pålagt at indlægge fjernvarme, idet den tidligere ejer aldrig har fået dispensation for fjernvarme i et område, hvor fjernvarme er obligatorisk. Da Genvex anlægget samtidig ikke har tilstrækkelig med kapacitet til at opvarme huset, er vi nødt til at lave rørføring mhp. vandbåren opvarmning i form af radiatorer. Der er opstået tvivl, om man kan åbne skunken og føre rørene der. Er det et problem at bryde dampspærre i skunken?

På forhånd tak for, at I vil besvare min henvendelse.

Med venlig hilsen

Vibeke B

Hej Vibeke B

Som udgangspunkt lyder det som en god ide, at trække de nye rør ude i skunken. Uanset om det er en kold eller varm skunk, vil jeg anbefale at i isolerer de nye varmerør. Det sikrer at I minimerer varmetabet i fordelingsanlægget. I følgende artikel kan I læse mere om isolering af varmerør: www.bolius.dk/isolering-af-varmeroer-og-varmeanlaeg-16377

Hvor vidt det er muligt at trække rørene i skunken, vil selvfølgelig afhænge af hvor meget plads der er. Hvis der er plads er muligt, at der kan opstå skader hvis dampspærren i skunken brydes og ikke genetableres korrekt. I kan dog sagtens ved en lukning, sikre at dampspærren igen er tæt. Læs mere om dampspærre på dette link: www.bolius.dk/dampspaerre-17454

Hvis det er muligt at trække varmerørene i skunken, vil jeg anbefale at I etablerer nogle adgangslemme, så det er muligt at besigtige rørinstallationer. Disse adgangslemme kan med fordel etableres hvor der alligevel bliver taget hul, og på den måde kan I sikre at tætheden ved dampspærren bevares.
Læs mere om kolde og varme skunke på dette link: Skunk

Hvis I er i tvivl om den rette løsning, vil jeg anbefale at i tager kontakt til en byggerådgiver eller en fagmand – fx en tømrer.

Held og lykke med projektet.

Med venlig hilsen

Bolius - et helejet Realdania selskab