Huset vi vil købe er i fin stand, men har stået tomt - hvad skal vi være særligt opmærksomme på?

Hej Bolius

Vi har kig på et hus, hvor hovedhuset er fra 1887, nyeste renovering med tilbygning i 2008. Herefter har det været til salg i næsten 9 år, hvor det formentligt har stået tomt.

Min kæreste er meget bekymret ift., om ombygning er sket af professionelle eller af ejer selv, og om et så gammelt hovedhus generelt kan holde mange år endnu. Umiddelbart fremstår huset i rigtig flot stand, men hvor kan fælderne være?

Hvad skal vi være særligt opmærksomme på?

På forhånd tak!

Hej

Grundlæggende er der flere ting, I skal være opmærksomme på. Som jeg ser det, er der to måder, der skal kigges på huset.

Den ene måde er det bygningstekniske, både den oprindelige del og tilbygningen. Hvad er standen på det oprindelige, er der noget I skal være opmærksomme på i forhold til konstruktionerne?

Tilbygningen vil ligeledes være en gennemgang af konstruktionerne. Er det gør det selv, er der måske noget, som indikerer det.

En anden ting er rørinstallationerne i huset. Har der ikke været cirkulation i rørene i flere år, skal det sikres, at der ikke er opstået utætheder mv.

Det vil derfor være en gennemgang af hele huset, hvorfor jeg ikke kan nævne nogle ting, I skal være særligt opmærksomme på.

Den anden måde er det fugttekniske. En ting er, hvis sælger er fraflyttet, og huset har stået tomt uden møbler. En anden ting er, hvis huset har stået uopvarmet, og det uanset, om der er møbler eller ej.

Dette forhold kan nemlig udvikle sig til fugt- og skimmelskader. For at være på det sikre side, burde huset måske strippes for alt tapet osv.

Derfor vil jeg kraftigt anbefale, at I retter henvendelse til en erfaren byggesagkyndig, så I får en professionel rådgiver til at vurdere huset. Det vil være en god investering, og I vil kunne få gode råd til, hvordan huset kan ”startes ordentligt op” igen.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden