Hvad kan du spare ved at tørre tøj på tørrestativ frem for i tørretumbler?

Du kan spare mange penge på at droppe tørretumbleren og tørre vasketøjet udenfor. Læs, hvor meget her,

Det kan godt betale sig at tørre vasketøjet udenfor frem for at bruge en tørretumbler.

Det kan godt betale sig at tørre vasketøjet udenfor frem for at bruge en tørretumbler.

Hvis du hænger bukser og bluser til tørre i stedet for at tumble dem, kan du og din familie spare op til 1.394 kr. i løbet af et år.

LÆS OGSÅ: Hvad kan du spare ved at tørre tøj på tørrestativ frem for i tørretumbler?

Elsparefonden regner med, at en gennemsnitsfamilie med 2 voksne og 2 børn bruger tørretumbleren 172 gange på et år, altså 3,3 gange om ugen. Hvis familien har en tørretumbler i energiklasse C, bliver det til 753 kWh og en udgift på 1.506 kr., når elprisen er 2 kr. for en kWh.

De penge kan du spare, hvis du i stedet køber et tørrestativ, som afhængig af kvaliteten koster 100-400 kr., og en pose tøjklemmer, som du kan få for 12 kr.

LÆS OGSÅ: Kan du tørre tøj i frostvejr?

Tør vasketøjet udenfor

Du skal dog helst hænge det våde tøj op udenfor eller i et særligt tørrerum, for det giver et dårligt indeklima, hvis du tørrer det indenfor.

LÆS OGSÅ: Hvordan undgår du skimmelsvamp på badeværelset?

Hvis du ikke har andre muligheder end en tørretumbler, kan du vælge en model i energiklasse A, som kun vil bruge 388 kWh på det forbrug, der er beskrevet.

Kilde: Elsparefonden

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab