Spørg Bolius

Hvad kan jeg gøre for at reducere CO2-udledning når jeg bor i en ældre lejlighed?

Hej Bolius

Hvad er det mest effektfulde bæredygtige tiltag ift.
reduktion af varmeforbrug og CO2-udledninger, som man kan foretage i
en typisk københavnerlejlighed - foruden at installere digitale
termostater? Bør man gå til sin ejer- eller andelsforening med en
løsning (solcelletag, efterisolering af ydervægge), der gælder hele
ejendommen, eller findes der et ukendt tiltag, som man selv kan give
sig i kast med (som ikke er at leje et værelse ud)? På forhånd tak
Daniel F

Hej Daniel

Der er de helt billige, som drejer sig om adfærd. Skruer man temperaturen ned med 1 grad sparer man som tommelfingerregel 5 % på varmeregningen, og dermed nok ca. det samme på CO2'en. Der er selvfølgelig en grænse for hvor langt man kan/bør sænke temperaturen, men de fleste vil faktisk kunne have det helt fint med 21-22 grader. Og det kan man evt. kombinere med andre mindre tiltag, som et tæppe i sofaen og/eller et par sutsko på fødderne. Hold på varmen | 7 nemme råd, der giver bedre varme gratis (bolius.dk)

Skal du se på lidt større tiltag, så kan udskiftning af ruder i vinduerne være et ret godt tiltag. Ofte er der ikke grund til at udskifte hele vinduet, og er det blot ruderne, så kan pengene hurtigt tjenes hjem igen, samtidig med at det er en bæredygtig fornuftig løsning. Du kan læse mere om udskiftning af ruder her Spar energi på dine vinduer, glas og ruder - få fem gode råd (bolius.dk)

Andre større tiltag kan du få inspiration til her. Men husk at adfærd er et rigtig godt sted at starte, og nogle større tiltag er så miljøtunge at få produceret og udført, at det i længden ikke kan betale sig Større energiforbedringer du kan lave i din bolig for at spare penge og energi (bolius.dk)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tue Patursson, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden