Spørg Bolius

Hvem kan lave stabilitetsberegning og varmetabsberegning i forbindelse med tilbygning/ombygning?

Hej Bolius

Jeg skal have lavet en Stabilitetsberegning og en varmetabsberegning i forbindelse med tilbygning/ombygning af sommerhus. Hvor finder jeg sådan en person og hvilke krav bør vedkommende opfylde, hvad koster den slags ?

Mener det vel er en bygningskonstruktør men er ikke sikker

På forhånd tak

Mvh finn

Hej Finn

Til det fleste beregninger om konstruktion og stabilitet, er det en bygningsingeniør, du skal have fat i. Jeg kan ikke afvise at nogle bygningskonstruktører også kan gøre det, men en ingeniør skal kunne det.

En varmetabsberegning kan laves af både en bygningsingeniør, en bygningskonstruktør og nogle arkitekter. Men du kan med fordel bruge den samme person.

Du kan fx finde en ingeniør via brancheorganisationen ’Foreningen af Rådgivende Ingeniører’ – FRI, på dette link.

Hvad prisen vil være, er svært at svare på, da det vil afhænge af den enkelte opgave og omfanget af denne. Aftal en fast pris for beregningerne. En timepris vil nok være på omkring 1000 kr. (inkl. moms).

Held og lykke med projektet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden