Villa P hedder huset, hvis bærende konstruktion er formet som bogstavet P og dermed lader halvdelen af boligen være gennemsigtig, så den betagende udsigt over vandet er intakt fra ankomstsiden af bygningen.

Fakta om huset

  • Arkitekt: Jesper Korf, Nørkær + Poulsen Arkitekter.
  • Byggepris: ca. 6,5 mio. kr., heraf arkitekthonorar på 170.000 kr., der dækkede skitseforslag, myndighedsgodkendelse og projektering.

Når man som Kirsten og Steen vælger at bygge på en grund, der ligger i første parket til Lillebælt og med den mest fantastiske udsigt over vandet og til Fyn og Fredericia Havn, forpligter det næsten til at gøre udsigten synlig fra alle vinkler.

En forpligtelse, der for Kirsten og Steen også var et naturligt ønske, da de for et par år siden allierede sig med en arkitekt for at få bygget deres drømmehus. Videncentret Bolius besøgte parret i 2016.

Tunnelhus med fantastisk lysindfald i Villa P

Resultatet er med arkitekt Jesper Korfs ord et tunnelhus, hvor den ene halvdel af huset er holdt i dobbelthøjde indenfor, så den flotte udsigt ikke spærres af hverken etageadskillelse, vægge eller døre. I stedet nyder de godt af det fantastiske lysindfald, der vælter ind af vinduerne i de syv meter høje glasgavle.

Udover at husets bærende konstruktioner former et P set fra vandsiden, så er der også mange maritime referencer lavet med stor raffinement og fantasi, ligesom boligen gemmer på mange detaljer, der giver en ekstraordinær helhed.

Tættere på familien

Kirsten og Steen boede oprindeligt i Aalborg, men var trætte af at skulle bruge lang tid i bilen, hver gang de skulle besøge fire af deres i alt fem sammenbragte børn og endnu flere børnebørn, der havde bosat sig længere syd på i Jylland. For et par år siden tog de konsekvensen og købte grunden i Fredericia ned til Lillebælt.

Der lå et hus på stedet, som hurtigt blev revet ned, for parret var ikke i tvivl om, at tiden var inde til endelig at få tegnet og bygget et hus helt efter deres smag og behov. Fra deres tidligere bolig havde Kirsten og Steen vænnet sig til at have højt til loftet, så det var klart en prioritet, ligesom de ville have rustikke, naturlige materialer, der kunne indhylle hjemmet i en stemning af kvalitet og natur.

– Vi foreslog selv beton og træ, og da arkitekten tilføjede skifer på facaden, tog vi den til os med det samme. Overordnet set var vi i vores ønsker meget inspireret af Friis & Moltkes enkle arkitektur, der samtidig byder på en masse gode detaljer. Et miks vi godt ville have overført til vores hjem. Det er arkitekten lykkedes med til fulde, siger Kirsten.

Livsnyderbolig i to niveauer

Et andet ønske var et hus i flere niveauer, fordi både Kirsten og Steen synes, at det tilfører hygge og karakter til en bygning.

Her flyder niveauerne sammen, fordi der er tale om et indskudt dæk, hvor der er kontakt med stueetagen. Det betyder, at begge niveauer bliver brugt meget, og at hele huset bliver sammenhængende, forklarer Steen.

Han og Kirsten har indtil flere siddekroge inde og ude, hvor de kigger udover vandet og ivrigt følger med i trafikken. De ved præcis, hvornår optimistsejlerne træner, hvornår der er kapsejlads, og hvornår større tankere runder havnen.