Spørg Bolius

Hvem skal holde arealet mellem fortov og vores hæk?

Hej Bolius.

Sidste år købte kommunen 12 kvm af vores grund, da de skulle udbygge vejen. Det passede med vores hæk og nogle buske skulle fjernes. Vi fik erstattes hækken og plantet en ny. Nu er mit spørgsmål om det er os eller kommunen der skal renholde og luge det stykke jord mellem vores nye hæk og fortovet som nu tilhører kommunen.

mvh Eva J

Kære Eva J

Som jeg forstår spørgsmålet er det dig der skal renholde og luge ukrudt, også selvom arealet ejes af kommunen.

På det stykke vej der er ud for din ejendom, har du som grundejer pligt til at renholde den del af vejen der fortrinsvis er bestemt for gående – normalt fortovet og eventuelt andet areal mellem skel og vejkant (Hvis der er tale om privat vej gælder at du skal renholde helt ud til vejmidte).

Ud over at feje og rydde sne skal du fx fjerne affald, rense for ukrudt, holde rendestene og nedløbsriste fri for affald eller andet, der kan hindre vandet i at løbe frit.

Læs mere her: Generelt om dine pligter som husejer

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden