Spørg Bolius

Hvem skal klippe hæk i skel mod fællesområde?

Hej Bolius

Min søns hus er nabo til et grønt område med hæk i skel. Det grønne område tilhører en lejeforening som IKKE klipper/vedligeholder hækken oh vist aldrig har gjort, heller ikke langs de andre husejeres hække ud til det grønne område som dels består af et græsområde samt træer filtret ind sammen med buske.
Min søn siger at, han ALDRIG har set udlejningsselskabet klippe hækkene langs naboerne hvor af den ene så er min søn. Den eneste tilkendegivelse fra dem var sidste år da min søn ikke havde nået at fjerne afskårne hækkegrene fra det grønne område samme dag som da de klippede hækken. Naturligvis skal min søn ikke lade grene ligge til næste dag. Jeg har så hjulpet min søn i år med klipningen og siger til ham at det må da være din nabo som skal klippe den anden side uanset det ikke er en almindelig borger/husejer.

På forhånd tak for svaret. B S

Hej B S

Hvis hækken vender mod fællesområde, altså ikke mod en anden privat have, så har man ifølge hegnsloven,  selv pligten til at etablere og vedligeholde hegn og hæk - altså klippe hækken på begge sider.

Så hvis din søns grund vender mod boligforeningens fællesområder - så er det ham som grundejer der har pligten til at klippe begge sider af hækken, og holde hækken på egen grund. Dog med mindre der er andre aftaler. Det kan forekomme ulogisk, men det er helt det samme der gælder hvis man har skel mod vej, sti, eller andre offentligt tilgængelige områder - 
 
Så det kommer an på de helt konkrete forhold på stedet hvem der har pligt til at klippe hækken på den side der vender væk fra ens egen have.
Læs mere her: Hæk og hegn i skel - få styr på reglerne for hegnsloven her 
 
Hvis der er tvivl eller uenighed kan et Hegnssyn vurdere de konkrete forhold, forsøge at opnå enighed mellem jer og ellers træffe en afgørelse begge parter skal følge. Dt rekvireres gennem kommunen og koster 1932 kr. (2022)  
Læs mere om det her: https://www.bolius.dk/hegnsloven-og-hegnsyn

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden