Spørg Bolius

Hvilke love og regler gælder for håndværkerarbejde?

Til Bolius

Jeg vil blive meget glad, hvis I vil oplyse mig om, i hvilken lov og hvilken paragraf jeg kan læse selve lovteksten om, at en håndværker skal betale for udbedring af en fejl, som har har lavet (og anerkendt at have gjort).

På forhånd mange tak!
Mvh Lene K

Hej Lene

Tak for dit spørgsmål.

Der findes ikke konkrete love som beskriver at en håndværker skal udbedre sine fejl og mangler, altså konkret med en håndværker. Det tætteste du kommer på noget lovgivning vedr. dette er Købeloven hvor der står en del omkring mangler ved varen.

Ellers henviser man typisk meget til AB-reglerne, som er meget gængse indenfor håndværk. Her findes AB-forbruger og AB18, samt dennes forgænger AB92, som er meget brugt endnu. AB står for “almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed”. Og de er typisk en del af aftalen mellem parterne, hvis der ellers er indgået en decideret aftale (med kontrakt).

Læs evt. mere her: Tilbud fra håndværkere og håndværkeraftaler 

Så svaret til dit spørgsmål er desværre ikke så enkelt. 

Det næste handler om hvad der netop er aftalt i jeres aftale. Mangler skal klart udbedres, punktum. Men hvis håndværkeren ikke mener at netop den del af arbejdet er indeholdt i jeres kontrakt/aftale, så kan han have ret i, ikke at skulle have ansvar for at udbedre det.

Mit bedste råd er ellers, at I kontakter en uvildig byggeteknisk rådgiver, som kan hjælpe jer med at finde den rette løsning. 

Held og lykke med det. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden