Spørg Bolius

Hvilken carport passer til vores murermestervilla?

Hej Bolius

Jeg påtænker at lave en anden carport, men er i tvivl om hvilke, der vil passe bedst til mit hus.
Jeg har en murmestervilla fra 1931.
Vedlægger billeder af huset samt den garage jeg har nu.

vh. Tina L

Hej Tina

Ja det er vanskeligt - for da huset blev bygget var der ikke noget der hed carport - så man kan ikke "gå tilbage" for at finde en harmonisk løsning.
Så jeg ville nok foreslå at "gå den anden vej" at gøre carporten så diskret og usynlig som muligt - at lade den indgå i haven.
Fx en let trækonstruktion, med en åben listebeklædning, et let tag beklædt med tagpap - og så eventuelt  en beplantning med klatreplanter 
Selve konstruktionen søjler og de spær der bærer taget kan sagtens være udført af stål - 
 
Jeg synes umiddelbart  at et tegltag ofte forekommer for tungt og dermed uharmonisk, på så let og åben en bygning som en carport er. Men det er et spørgsmål om hvad i gerne vil fremhæve og jeres egen smag.
 
Det er svært at svare på alene ud fra billedet - men synes at huset i sig selv er så fint og harmonisk at det ikke skal forstyrres af en anden markant bygning, så jeg mener en løsning kan være at carporten skal underordne sig - så det er selve huset man ser når man kommer fra gaden og når man er i haven.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden