En carport skåner, ligesom en garage, din bil mod det danske vejr. Og så kan den skabe gode opbevaringsmuligheder og danne rammen om et flot indgangsparti til dit hjem.

Men carporten skal ikke blot fungere, den skal også se pæn ud, da den er en stor del af din boligs udseende udadtil. Det er derfor vigtigt, at du tænker på husets stil, når du vælger carport.

I gallerierne nedenfor kan du se forskellige carporte i træ og stål, samt carporte til en lav pris og carporte tegnet af arkitekter, ligesom vi har fundet en række dobbeltcarporte med plads til to biler.

Fra byggemarked til arkitekttegnet carport

Carporte kan fås i alle prisklasser - fra den arkitekttegnede til den helt billige model. 

Herunder kan du se tre billige carporte.

En vægmonteret carport som denne er et enkelt og fleksibelt valg, der også kan bruges som terrasseoverdækning. Carporten er bygget i trykimprægneret træ og bliver leveret umalet. Du kan derfor selv bestemme den endelige farve, så den passer til dit hus. Taget er beklædt med PVC-plastik.
Længde: 4,12 m og bredde 3,6 m.

Pris: 6.770 kr. 

Forhandler: Gardenpro

Klassisk carport i trykimprægneret træ med plads til en enkel bil og praktisk redskabsskur på 11 m². Carporten måler 8,36 m. x 4,20. Det flade tag er beklædt med PVC-plast.

Pris: 9.999 kr. 

Med smalle stolper og et elegant buet tag er carporten her formet i et let og enkelt design. Materialet er galvaniseret stål med 10 mm. tag af polycarbonat, så kondens undgås. Carporten er derfor solid og kan holde i mange år. Carporten måler 5,8 m x 3,5 m.

Pris: 26.900 inkl. levering. Samme model med plads til to biler koster 36.900 kr.

Forhandler: Danly

Få en arkitekttegnet carport

Har du et større budget at bygge for, kan du få hjælp af en arkitekt. Arkitekten vil sørge for, at du får en carport, der passer til lige netop dit hus og dine behov. 

Overvej at integrere skur, cykelparkering og afskærmning af skraldespande i samme konstruktion. På den måde kan du på én gang skjule alle de genstande, der typisk roder foran huset og skabe et flot og ryddeligt indgangsparti.

Se 10 arkitekttegnede carporte herunder

Carporte i stål og træ

Når du vælger carport, kan du med fordel vælge ud fra materialerne på dit hus. At lade materialer og farver fra huset gå igen på carporten er nemlig en simpel måde at få de to bygninger til at passe sammen.

Carporte kan fås i de fleste materialer, men de mest almindelige er træ og stål. 

Mens stål er råt, holdbart og vedligeholdelsesfrit, virker træ mere varmt og venligt og skal vedligeholdes. Husker du at vedligeholde din carport i træ, kan den dog også holde i mange år.

Carporte i stål

Carporte i træ

Dobbeltcarporte med plads til to biler

Mange parcelhusgrunde er udstyret med en carport eller garage med plads til en bil. Men har du to biler eller flere, opstår der ofte proppede indkørsler og fyldte villaveje, for hvor skal bil nummer to stå?  

Har du plads, kan en dobbelt carport med plads til to biler være en god løsning.

Find inspiration til din dobbeltcarport her.