Spørg Bolius

Hvilket bygningsreglement skal vi følge når lokalplanen er fra 1980 men huset bygget i 2017 - BR77, BR15 eller BR18?

Hej Bolius

Vi købte en grund i 2016, som har en lokalplan fra 1980. Efter længere tids dialog med kommunen indsendte vi i september 2017 en revideret byggeansøgning vedr. et fritliggende énfamiliehus (svarende til en bebyggelsesprocent på 25), sammenbygget med udhus (21 m2) og overdækket terrasse (9 m2) og fik senere samme måned byggetilladelsen. Huset blev færdigmeldt i 2018, og nu vil vi gerne bygge et skur (der var intet nævnt herom i byggeansøgningen eller byggetilladelsen fra 2017), men er i tvivl om hvilket bygningsreglement som gælder - når vi søger på nettet er der nemlig forskellige bud.Er det det fra 1977, som var gældende på tidspunktet for lokalplanens vedtagelse; BR15, som er nævnt i byggetilladelsen fra 2017; eller BR18, som er det aktuelle? På forhånd tak for svar.

Mvh Mikkel K

Hej Mikkel K

Når der er lokalplan for området er det de bestemmelser der er angivet i lokalplanen der skal følger også selvom det i forhold til bygningsreglementet giver yderligere begrænser for hvad du må - og det man også skal være opmærksom på er at det er de beregningsregler der var gældende på det tidspunkt da lokalplanen blev vedtaget der skal følges.
Som du kan læse her gælder de generelle regler for byggeret kun hvor der ikke er Lokalplan: Byggeret og helhedsvurdering

Så egentlig skal du på forskellige punkter følge alle 3 bygningsreglementer:

Nemlig i forhold til Byggeret og bebyggelsesprocent m.v. vil det hvis der er bestemmelser om bebyggelsesprocent eller udnyttelsesgrad - så er det bestemmelserne i lokalplanen beregnet efter de beregningsregler der var gældende i bygningsreglementet fra 1977 der skal følges.

I forhold til huset der er opført i 2017/18 efter bygningsreglementet BR15 er det i alle andre forhold kravene i Bygningsreglementet fra 15 (BR15) der skal være opfyldt

Hvis i ønsker at bygge mere nu så skal der i forhold til bebyggelsesprocent følge beregningsreglerne fra Bygningsreglementet 1977, mens det i alle andre forhold som fx isolering og andre forhold skal opfylde kravene i det nu gældende bygningsreglement 2018 (BR18)

Så helt enkelt er det ikke,  men håber det besvarer dit spørgsmål

og her kan du læse svar på et lignende spørgsmål: Kan kommunen give afslag på nye skure hvis de er under 50 m2?

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden