Spørg Bolius

Hvor længe må jeg være om at bygge mit sommerhus, uden at byggetilladelsen bortfalder?

Hej

Jeg er gået i gang med at bygge nyt sommerhus. Jeg har byggetilladelse og har anmeldt igangsættelse af byggeriet. Hvor længe kan jeg være i gang med byggeriet uden at kommunen evt. griber ind?

mvh Søren

Hej Søren S

En byggetilladelse bortfalder, hvis byggearbejdet ikke er påbegyndt inden for 1 år fra den dato, byggetilladelsen er dateret.

Det er så også et krav, at byggearbejdet udføres kontinuerligt, altså uden unødige afbrydelser.

Hvis arbejdet ophører eller ligger stille i en periode, der er længere, end hvad der normalt kan forventes ved byggearbejde, vil byggetilladelsen bortfalde.

Altså kan tilladelsen bortfalde, hvis der er pause i byggeriet, hvilket vil betyde, at du skal starte helt forfra med at søge ny byggetilladelse.

Den ansøgning vil blive behandlet efter det på tidspunktet gældende bygningsreglement.

Så du skal være opmærksom på, at der jævnligt kommer nyt Bygningsreglement og at de så er de (muligvis skærpede) krav der så skal opfyldes for at få ny byggetilladelse.

Du skal have fået den nye byggetilladelse, inden du kan genoptage/fortsætte byggeriet.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden