Spørg Bolius

Hvordan får jeg sat hegnspælene så hele hegnet får samme højde, når jeg er Djøf’er og ikke handyman?

Hej Bolius

Jeg skal i gang med at opsætte et hegn langs med vores grund. Hegnet fastsættes på stolper - som skal sidde i stolpesko - som skal støbes i beton. Hvordan får jeg støbt stolpeskoene i samme højde over 55 meter ujævnt terræn? Har spændt en snor (og gravet hullerne) - men hvem ved, om den er lige???

Jeg har tænkt på laservaterpas - men har ingen ide om, hvordan den virker :)

ps... jeg er Djøf'er - så ik for mange fagudtryk :) :)

Dbh, Daniel - og tak for alle de mange fede tips!

Hej Daniel

Hvis det kun er mindre ujævnheder i terrænet, kan man godt sætte/støbe stolpeskoene, så de sidder vandret. Til det kan du bruge en mursnor og et snorvaterpas. Begge kan købes billigt i dit lokale byggemarked. Jeg ser ikke nogen grund til at investere i et laservaterpas, medmindre du selvfølgelig er interesseret i at investere i et til din værktøjssamling.

Hvis ikke det er mindre ujævnheder, vil jeg anbefale, at du sætter stolpeskoene helt nede ved jorden og så er det stolpernes længder som du tilpasser. Her kan du også bruge mursnor og snorvaterpas for at sikre, at det bliver vandret. Det er en smagssag, om du måler op stolpe for stolpe og skærer af længde, eller om du sætter alle stolper op og så skærer af længde bagefter.

Læs og se mere: Sådan bygger du et hegn

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden