Maling kan sætte sig fast på dine vinduer, hvis du spilder, når du maler vinduesrammerne, facaden eller udhæng.

Men det kan undgås.

Hvad kan forhindre maling i at sætte sig fast på vinduer?

UV-tape er den bedste løsning til at forhindre, at maling sætter sig fast på en rude. Mens solen får en almindelig malertape til at 'brænde' sig fast på dine vinduesglas, så det er meget svært at få af, kan du nemt fjerne uv-tape bagefter. Træk malertapen forsigtigt af, når du er færdig med at male, og lad malingen tørre.

Et husråd siger, at du kan smøre ruderne ind i madolie - fx rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie eller olivenolie - før du maler, for så sætter malingen sig ikke ordentlig fast på dit vinduersglas. Det virker efter al sandsynlighed, da madolien fedter vinduet så godt til, at maling ikke sætter fast, hvis du spilder det på vinduesglasset, men til gengæld er det et stort arbejde bagefter at gøre vinduet rent, derfor bør du ikke hælde så meget olie på vinduet, hvis du bruger denne metode.

Det er ligegyldigt, hvilken madolie du bruger. Rent madspildsmæssigt er det en god idé at bruge en olie, der måske er blevet lidt gammel, og som du ikke bruger alligevel. Ellers kan du købe en billig madolie.

Du kan også forsigtigt forsøge at fjerne maling fra vinduesglas med terpentin. Følg anvisningerne og sikkerhedsinstrukserne på produktet, bl.a. med frisk luft og anvendelse af handsker.

Fjern maling fra vinduesglas med en vinduesskraber

Hvis der alligevel kommer maling på ruden, når du maler, kan du skrabe det forsigtigt af dit glas med en vinduesskraber. Vent til malingen er tør.

Vask vinduerne, når du har malet dem

Vask vinduerne, som du plejer, når du er færdig med at male. Du nok skal vaske dem en ekstra gang, hvis du har brugt madolie eller terpentin til at fjerne maling med.