Maling kan sætte sig fast på dine vinduer og ruder, hvis du spilder, når du maler vinduesrammerne, facaden eller udhænget.

Men det kan undgås.

Hvad kan forhindre maling i at sætte sig fast på vinduer?

UV-tape er den bedste løsning til at forhindre, at maling sætter sig fast på en rude. Mens solen får almindelig malertape til at 'brænde' sig fast på dine vinduesglas, så det er meget svært at få af, kan du nemt fjerne uv-tape bagefter. Træk malertapen forsigtigt af, når du er færdig med at male, og lad malingen tørre.

Et husråd siger, at du kan smøre ruderne ind i madolie - fx rapsolie, solsikkeolie, vindruekerneolie eller olivenolie - før du maler, for så sætter malingen sig ikke ordentlig fast på dit vinduersglas. Det virker efter al sandsynlighed, da madolien fedter vinduet så godt til, at maling ikke sætter fast, hvis du spilder det på vinduesglasset.

Til gengæld er det et stort arbejde bagefter at gøre vinduet rent, og derfor bør du ikke hælde så meget olie på vinduet, hvis du bruger denne metode. Vær også opmærksom på, at det er altafgørende, at der ikke kommer madolie på selve rammerne, da malingen så ikke vil hæfte.

Tip: Fjern tætningslisterne før du maler vinduer

Hvis tætningslisterne ikke sidder for fast, kan det betale sig forsigtigt at tage dem af, inden du går i gang med malerpenslen.

Hvis der kommer maling på dine tætningslister, risikerer du, at de bliver stive og mindre elastiske. Når tætningslisterne mister deres elasticitet, kan der lettere trænge vand ind, hvilket kan forårsage råd og skimmelsvamp omkring dine vinduer.

Hvis du ikke kan tage tætningslisterne af, kan du evt. sætte UV-tape på dem.
 

Fjern maling fra vinduesglas med en vinduesskraber

Hvis der alligevel kommer maling på ruden, når du maler, kan du forhindre det i at blive siddende. Det kan du gøre ved at skrabe det forsigtigt af dit glas ved at bruge en vinduesskraber med fx et barberblad på. Vent til malingen er tør.

Vask vinduerne, når du har malet dem

Vask vinduerne, som du plejer, når du er færdig med at male. Du skal nok vaske dem en ekstra gang, hvis du har brugt madolie til at fjerne maling med.