Spørg Bolius

Hvordan forener jeg nyt og gammelt gulv?

Hej med jer,

Jeg skal bygge om i mit rækkehus, og i den forbindelse har vi revet væggene ned til det eksisterende soveværelse, så dette kan blive en del af stuen. I den "firkant" hvor der har været soveværelse, vil jeg gerne have lagt det samme gulv, som det vi har i stuen allerede.

Derfor vil jeg gerne høre jer, hvordan man bærer sig bedst ad med det? Min plan var at lægge det gamle ende mod ende med det nye, og så kan det bevæge sig "frem&tilbage" ude i enderne, hvor der vil være luft ud til væggen under panelerne.

Men hvad er den rigtige løsning?

På forhånd tak!

Hej Julie

Den mest rigtige og optimale løsning er, at man:

  1. finder et tilsvarende gulvbræt, som man kan bruge til at bygge videre med, og
  2. bryder de eksisterende gulvbrædder delvist op, så man får naturlige ender på trægulvet, hvorfra man så kan bygge videre på gulvet.

Men kan det ikke lade sig gøre, så kan man godt gøre, som du taler om, men det tror jeg ikke bliver særligt pænt. Mange vælger derfor at renskære brædderne, og lægge et bræt ned på tværs, hvorfra man så kan bygge videre herfra.
 
Jeg håber, du forstår, hvad jeg mener, det er svært at beskrive dette alene på skrift, og uden en tegning, eller som minimum håndfagter. ;o)

Du burde godt kunne lægge dem ende mod ende, men det skal sikres, at brædderne har plads ud til siderne af væggene, så gulvet kan bevæge sig der. Gå efter så meget plads som muligt under det kommende fodpanel.

Jeg håber I kan bruge mit svar.

God arbejdslyst.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden