Spørg Bolius

Nyt sildebensparket limet på gammelt gulv - giver det ekstra støj problemer?

Hej Bolius

De seneste år, er det blevet meget moderne med sildebensparketgulve i massiv egetræ. Det er også kommet til vores ejendom.
De gamle brædde/plankegulve spartles og sildebensparket limes direkte på bræddegulvene. Egetræ er meget hårdere end fyrretræ, så der er risiko for mere støj hos underboerne efter montering af de hårde egetræsgulve. Spørgsmålet er, om der kan/skal monteres en form for støjmembran ovenpå bræddegulvet under parketgulvet, før det limes for at minimere risikoen for støj?
Vi vil gerne i foreningen lave en vejledning til ejerne til korrekt montage, men jeg kan ikke finde noget information om det. Håber, I kan hjælpe os med et svar.

vh Jacob A

Hej Jacob

Jeg vil bestemt ikke mene, at denne form for løsning er korrekt eller holdbar.

Udover støjgenerne/trinlydsproblemer kan der være problemer med holdbarheden af denne løsning, hvor stavene kan sætte sig løse.

En støjmembran er så nemmere sagt end gjort at udlægge, men der bør laves en eller anden form for trinlydsdæmpning. 

Den rigtigste løsning vil være at tage de gamle gulve op, men det kan udløse nogle helt andre krav til etagedækskonstruktionen, herunder røg og brandsikring, sammen med trinlydsdæmpende lag. Men fordelene ved disse større tiltag og udbedringer, kan være en øget isolering og ikke mindst en øget tæthed overfor røg, lugte og andre partikler.

Jeg siger ikke at løsningen er direkte uholdbar eller “ulovlig”. Men det var ikke en løsning jeg vil anbefale. Men det må dog bero på en nærmere undersøgelse af forholdene. Og jeg ville klart anbefale at lave en test først, før man laver det i samtlige lejligheder. Start med en prøvelejlighed.

Jeg håber I kan bruge mit svar. Held og lykke med det. 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Morten Mathiasen, ekstern fagekspert

Aktuelt på forsiden