Spørg Bolius

Hvordan hænger jeg min Panton Globe lampe op?

Vi skal snart flytte in di vores skønne nye hus... og har brugt en del tid på at få diverse udtag i loft placeret så lamperne hænger direkte ud af udtaget.

Vi har fået oplyset max 4-5 kg.

Men en af lamperne vi skal have op er en Verner Panton Globe Ø40 som vejer lige lidt under 6 kg.

Findes der metoder som kan forstærke udtaget ... Er det selv udtaget eller er det en kombination af ledninger og aflastningsbøjlen som giver en max på 4-5 kg.

Kære Michael R.

Når du har fået oplyst de max 4-5 kg er det nok fordi en generel regel er, at ting der vejer 5 kg eller mere, altid skal gøres fast i selve den bagvedliggende konstruktionen og ikke bare i loftets overflade, gipsplader eller forskalling. Man skal have ophænget fastgjort i fx spærene eller de bærende bjælker.

Så i skal have lampen hængt op i den bagvedliggende konstruktion, - det skal i muligvis bede håndværkerne om hjælp til,  hvis lampen skal placere et sted hvor der ikke lige er fx et spær eller bjælke bagved som den direkte kan ophænges i.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden