Spørg Bolius

Hvordan rengør jeg mine møbler for skimmelsvamp?

Hej

Jeg har haft skimmelsvamp i min lejlighed. Jeg er nu flyttet til en ny. Kan det være mine møbler, der giver mig problemer i den nye lejlighed?

Jeg vil høre, hvordan man rengør møbler med betræk for skimmelsvamp.

Jeg har også en reol af spånplade. Kan den være angrebet, selv om man ikke kan se det?

Jeg har borde af massivt træ. Kan de være angrebet, uden at man kan se det?

Hej Dorte H.

Det vigtigste for at undgå skimmelsvamp er at holde luften tør og varm. Du skal lufte ud med gennemtræk 10-15 minutter 3 gange om dagen og holde alle rum opvarmede til nogenlunde samme temperatur.

Der kan være skimmel i dine møbler med betræk, muligvis også i spånpladereolen, men sandsynligvis ikke i den massive bordplade.

Du skal støvsuge og vaske møblerne grundigt. Brug en støvsuger med HEPA-filter, så du ikke bare spreder skimmelsvampesporer.

Vask alle overflader med Hysan og Protoxskimmel, der er specielt beregnet til skimmel, eller brug fx Rodalon, Klorin eller lignende desinficerende midler.

Tøj, sengetøj og alt løst tekstil, der kan tåle det, vaskes i vaskemaskine ved almindelig temperatur eller sendes til rens.

Hvis der er ting som bøger eller lignende, du ikke selv kan afrense, må du benytte et professionelt firma.

Læs mere: Sådan undgår du skimmelsvamp i din bolig

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden