Spørg Bolius

Hvordan sikrer jeg med lejekontrakten at udlejning af lejlighed reelt bliver tidsbegrænset?

Hej Bolius

Jeg har læst den del på jeres side. Og er lidt bekymret over at man ikke helt kan regne med at en tidsbegrænset lejekontrakt gør at lejer skal flytte, fordi man vil sælge sin bolig.
Hvad gør jeg bedst for at få skrevet ind i lejekontrakten at de 24 mdr. er endegyldigt? Vi vil af med boligen om 2 år??

VH  Lene B

Hej Lene B

Som udgangspunkt kan du aldrig være 100 procent sikker på, at en tidsbegrænset lejeaftale ikke bliver omstødt ved Boligretten. Som begrundelse for tidsbegrænsningen kan du eventuelt indføje i lejekontrakten, at lejligheden skal sælges om to år og at du har fravalgt et salg her og nu, da fx gælden i lejligheden er større end værdien. I en eventuel retssag kan Boligretten inddrage din begrundelse for tidsbegrænsningen i deres afgørelse.

Hvis du vil slippe for mulige fodfejl ved udlejningen, bør du få en advokat til at udfærdige den tidsbegrænsede lejekonktrakt.   Du kan læse mere på dette link: Er en tidsbegrænset lejeaftale gyldig? 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Jørgen Munksgaard Rasmussen, boligøkonomisk fagekspert

Aktuelt på forsiden