Spørg Bolius

Lejekontrakt med købekrav

Hej Bolius

Jeg står i en situation hvor jeg har fundet drømmehuset men pt har noget gæld jeg skal helt af med før jeg må købe. Jeg har talt meget frem og tilbage med sælger men de tør ikke udleje da de er bange for jeg springer fra. Findes der virkelig ikke en lejekontrakt der ikke bare er med forkøbsret, men som også sikrer sælger at man rent faktisk køber?

På forhånd mange tak Tania J.

 

Kære Tania J.
Jeg forudsætter, at du ikke kan godkendes til købet af din bank/realkreditforeningen, inden gælden er betalt.
En aftale nu om et fremtidigt køb af huset, er reelt ikke anderledes, end hvis du indgik en sædvanlig købsaftale nu. Din bank vil ikke give dig kredittilsagn til en sådan aftale før gælden er nedbragt, og sælger vil kræve dette tilsagn, idet han ellers vil risikere, at du ikke kan købe, når tiden kommer, og så er aftalen jo ikke meget værd.
Jeg vurderer, at en tidsbegrænset lejekontakt med forkøbsret, vil være en bedre løsning for jer. En tidsbegrænset lejekontrakt vil ikke blive tilsidesat, såfremt der ligger saglige og objektive kriterier bag årsagen til, at kontakten ikke er permanent. Dette er tilfældet i jeres situation – huset skal sælges og en permanent lejekontrakt, vil være til hinder herfor.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Dennis Feyling Serup, skribent

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden