Spørg Bolius

Hvordan tæller arealet af vores kælder med i BBR?

Hej Bolius

Hvis man har en bungalow på 75m2 og 75m2 kælder (ikke godkendt til beboelse, men er fuldt istandsat og har nyt badeværelse ) tæller ens kælder m2 så med i boligens størrelse, hvis lofthøjden er mere end 1,25 m over terræn?
Tæller kælderen så som en "etage" og sætter begrænsninger, hvis man ønsker at bygge en etage mere på?
Og skal man i så fald så indregne det i bebyggelses%?

Tusind tak for hjælpen,
Hilsen Mai

Hej Mai

Hvis loft kælder er mere end 125 cm over naturligt terræn så tæller arealet med ved beregning af bebyggelsesprocent.
Den del af kælderen der anvendes til bolig skal være godkendt i kommunen og vil tælle med i boligarealet, uanset højde på kælderloft i forhold til terræn.
Du må finde oplysningerne om hvad der er godkendt i "byggesagen" - den findes for de fleste kommuner i det digitale byggesagsarkiv: Vælg kommune 
Hvis forholdene på stedet ikke stemmer overens med hvad der er givet byggetilladelse til - skal du henvende dig til kommunen for at få lovliggjort bygningen/kælderens indretning. Derudover skal du sikre dig at oplysningerne i BBR-registret stemmer overens med forholdene på stedet.
Både oplysninger i BBR og byggetilladelser m.v.  har man som ejer af ejendommen ansvaret for er opdateret og stemmer helt overens med de konkretet forhold på stedet.
Læs mere her:Byggetilladelse | Hvornår skal du søge om en, og hvordan gør du? 
Og her:Se reglerne: Lovgivning og pligter når du bygger om, til eller nyt

Og her:Arealer i BBR-registret | sådan måler du korrekt  

Om der kan gives tilladelse til en ekstra etage kommer an på de konkrete forhold på stedet, men arealet af en overetage vil altid tælle med i både boligareallet - og i beregning af bebyggelsesprocenten

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden