Undersøgelsen

  • Foretaget af A&B Analyse i juni 2016
  • 1.167 danskere over 18 år deltog
  • De deltagendes sammensætning af fx køn og geografi matcher den generelle danske befolkning

De fleste mennesker på denne jordklode dyrker sex. Hvor tit, og om det er fornøjelse eller forpligtelse, lader vi stå hen i det uvisse. Vi vil derimod fokusere på det mere væsentlige. Det som alle tænker, når de besøger venner og familie.

Nemlig i hvilke rum danskerne egentlig dyrker – og ikke dyrker – sex.

Sexlysten falder drastisk uden for soveværelset og stuen

Ikke overraskende er soveværelset det mest populære værelse at have sex i. Derefter følger stuen. I begge rum er der en stor interesse for sex – cirka 9 ud af 10 danskerne har enten haft sex eller ønsker at have sex i både soveværelset og stuen.

Når det kommer til boligens øvrige rum, falder lysten til sex dog markant. Allerede i det tredje mest benyttede rum til sex, badeværelset, siger cirka hver 5. dansker nej tak.

Det viser en undersøgelse A&B Analyse har foretaget for Videncentret Bolius i 2016.

Hver anden mand har haft sex i køkkenet

På fjerdepladsen over mest benyttede rum til sex ligger køkkenet, hvor over 60 % enten har haft eller gerne vil have sex. Især mændene er med på idéen om sex på køkkenbordet eller henover opvaskemaskinen. Omvendt siger mere end hver tredje kvinde nej tak til sex i køkkenet.

Jo ældre man bliver, jo mindre er lysten til at have sex i køkkenet. Der er cirka dobbelt så mange 18-34 årige, der har lyst til sex i køkkenet, i forhold til danskere, der har fejret deres femte runde fødselsdag. Også blandt regionerne er der stor forskel – mens de i Syddanmark og Nordjylland er skeptiske over for køkken-sex, er stemningen mere frisk på Sjælland og i Midtjylland.

Kvinder siger nej til sex i bryggers og garage

Undersøgelsen viser, at kvinder er lettere traditionelle, når det kommer til sex i forskellige rum. Mens kvinderne har mere sex end mændene i de to klassiske rum, soveværelset og stuen, er deres lyst til sex markant mindre end mændenes i boligens resterende rum. Især i bryggerset og garagen er kvindernes sexlyst minimal. I begge rum siger mere end 40 % af de adspurgte kvinder nej til sex.