Spørg Bolius

Indvendige finpudset væge

Jeg har en bolig med indvendige finpudset væge som er malet med en åndbar plastmaling.

Der kommer store blære i pudset mest ved fodlisterne, derefter falder pudset af.

Jeg har repareret flere gange også forsøgt først med en bindemiddel direkte på mursten som derefter pudses, efter ca et år falder det af igen.

Hvad skal jeg gøre for at pudset holder??.

Vægene er tørre, der er gulvvarme i hele boligen.

Mvh. Kaj Ove J.

Hej Kaj,

Jeg må desværre bedrøve dig med, at en sådan plastmaling ikke findes, som er diffusionsåben.

Nogle plastmalinger kan, ved maling med denne 1 gang, være mere eller mindre diffusionsåben, men hvem nøjes med at male 1 gang. Det er typisk minimum 2 gange. Tæt er din maling, ellers vil den ikke boble op, som du så fint beskriver. 

Rens løst puds af væggene, samt eventuelt primning, eller binder, støvsug gerne væggene fri for støv efterfølgende. Puds dine vægge op med NHL kalk, eks ved en 2 eller 3 lags puds, alt efter tykkelse på pudsen. Begge pudsmetoder afsluttes med en finpuds, som eksisterende. Når pudsen er hvid tør, kan de pudset flader kalkes med kalkmaling (smitter ikke af), eller en silikatmaling.

Med silikatmaling, skal du lige være opmærksom på at akrylindholdet ikke overstiger 5 %.

Hvis du vælger at følge denne anvisning, har du løst dit problem, og en god ide, er at gøre dette ved minimum alle ydervægge.

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Mikkel Storgaard, murermester

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden