Spørg Bolius

Jeg kaster op, når jeg går ind i vores nye hus – hvor lang tid tager det, før huset er afgasset?

Hej Bolius.

Vi har overtaget vores nybyggede hus i december 2022. Jeg nåede kun at være i det i to dage, før jeg blev dårlig (graviditetsrelateret). Uden for huset gik det bedre, hvilket betød, jeg måtte flytte ud.

Nu er jeg så langt i graviditeten, at alt er normalt – bortset fra, når jeg kommer hen til huset. Jeg kaster op med det samme, jeg går ind.

Vi lufter ud hver dag for at komme af med gasser fra byggeriet, som vi går ud fra ubehaget kommer af. Ingen andre, der besøger huset, har problemer med det, og jeg har besøgt huset i hele byggeprocessen uden problemer.

Ved I, hvor lange udsigter dette kan have?

Og er der andet, vi kan gøre?

VH Anne A

Hej Anne

Det er ikke noget, vi har hørt om før: Jeg synes, du i første omgang skal tale med lægen om det. Om der er ting, du er overfølsom overfor. Der er mennesker, der reagerer på lyde, lugte osv.

Der er i nybyggeri en del fugt og afgasning fra de materialer, der er blevet anvendt. Men hvor lang tid det tager, førend de er afgasset, kan jeg ikke rigtig sige.

I bør blive ved med at lufte ud med gennemtræk, 3 gange dagligt i 3-5 minutter. Også når i er flyttet ind, det er den bedste måde til at få et bedre indeklima. 

I kan måske få fortaget en indeklimamåling for at se, om der er særlig mange gasser eller fugt eller andet i boligen. Der er firmaer, der foretager den slags.

Læs mere: Viden om stråling og afgasning i boligen

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden