Vi betragter ofte mange af vores juletraditioner og meget af vores julepynt som værende cirka lige så dansk som Dannebrog. Men de bruger også julepynt i mange andre lande, og faktisk kommer mange af vores juletraditioner ude fra. 

Juletræet er en tysk opfindelse, og allerede i 1400-1500-tallet holdt tyske håndværkerlaug en slags juletræsfest, hvor et pyntet grantræ blev sat ind i laugssalen til jul.

Julemanden optræder i vores tid traditionelt som en glad, tyk mand med hvidt skæg og en rød dragt. Men sådan så han ikke ud, før sodavandsproducenten Coca Cola i 1931 bestilte kunstneren Haddon Sundblom til at male julemanden til julens sodavandsreklamer. Inden da havde julemanden været fremstillet på mange forskellige måder, men Haddon Sundbloms udgave betragtes i dag som den rigtige julemand.

I mange andre lande finder man juleornamenter, der siger noget særegent om det pågældende land. I søfartsnationen Grækenland pynter man op med skibe, mens man i Kina hænger pandaer på juletræet. Og i  Australien hænger der naturligvis kænguruer på grenene.

Se julepyntstraditioner fra 20 forskellige lande lige her.

Se julepynten her

Har du ikke fået nok, så klik dig videre i galleriet herunder og oplev et japansk, et australsk, to engelske og 16 amerikanske og canadiske eksempler på overdådig juleudsmykning for viderekommende. 

Endnu mere udenlandsk julehygge