Juli og starten af august er tid til at bekæmpe så mange dræbersnegle som muligt, hvis du vil minimere snegleinvasionen i din have til næste sommer.

Fra august til november lægger dræbersneglene nemlig deres æg, og når først de er lagt, er bekæmpelse meget vanskelig. Dræbersneglens æg er små, og de første dage glasklare i farven og meget svære at få øje på. Voksne snegle er derimod forholdsvist store og nemme at få øje på.

Sådan bekæmper du dræbersneglene

  • Led om aftenen eller tidlig morgen. Her er det lettest at finde dræbersneglene, da de kommer frem fra deres gemmesteder for at finde mad. Led på fugtige steder som under blade eller gamle brædder. Du kan typisk også finde mange snegle i eller efter et regnvejr.
  • Led efter rødbrune snegle uden hus. Den rødbrune farve er typisk for dræbersneglene. Farven kan dog variere fra orange til næsten sort.
  • Indsaml sneglene og afliv dem. Hak fx dræbersneglens hoved af med en spade eller klip det af med en saks eller brug kogende vand.

Snegle er nyttedyr

Husk, at det kun er dræbersneglen, agersneglen og den plettede voldsnegl, som giver problemer i haven. Og de fleste haveejere døjer kun med dræbersneglen, mens de to andre er mere geografisk bestemt. 

Andre snegle, som rovsnegle og plettede gråsnegle, kan gøre stor nytte i haven.