Spørg Bolius

Kældervæg med løst puds, hvordan gør jeg den pæn igen?

Hej Bolius

Jeg har en kældervæg som er meget medtaget. Der er tilsyneladende ingen ende på hvor meget løst og halvløst sand og sten jeg kan fjerne. Hvordan bør jeg renovere den, så den fremstår pudset?

mvh Peter W


Hej Peter W

En ”medtaget” kældervæg er en velkendt situation i mange huse.Hvis vi kun forholder os til en kældervæg med afskallende puds, vil en reparation være at alt løs puds bankes ned og der pudses op på ny. Teknikken for påføring afhænger af hvor tykt et lag der skal på. Hvis ikke du har erfaring med den type arbejde vil jeg i høj grad anbefale at bruge en fagmand til arbejdet. Hvis væggen skal males, er det vigtigt at bruge et produkt egnet til en pudset overflade, der er diffusionsåbent og IKKE en plasticmaling.

En anden, men meget vigtig ting du skal have undersøgt, er hvorfor din kældervæg er så medtaget. Skyldes det forkert overfladebehandling indvendigt eller er der nogle udvendige fugtpåvirkninger der gør at den afskaller – eller er det måske endda en blanding af begge forhold?
Hvis ikke du får løst det problem, vil det sandsynligvis være forgæves at pudse væggen op, da afskalningen så vil vende tilbage igen.
Jeg vil anbefale at tage kontakt til en byggesagkyndig, og få besigtiget dit hus, så du kan få klarlagt omfanget af den medtagede kældervæg.
Læs desuden mere i vores artikel om fugtige kældervægge på dette link.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Henrik Bisp, fagekspert

Aktuelt på forsiden