Spørg Bolius

Kan afrensning af alger på naboens tag have skadet frugttræerne i vores giftfri have?

Hej Bolius

Vores nabo får iblandt sprøjtet sine udvendige pudsede vægge - og vingeteglet på taget - af et algerensnings-firma.

Vi har vores frugttræer stående et par meter fra naboens skel, og vi tænker meget på, hvad der betyder at få sådan et skud algerens ufrivilligt sprøjtet ud over vores frugttræer.

Vi har giftfri have, og ærgrer os over dette "tilskud".

Spørger man den udførende algerenser, får man besked om, at stoffet er bionedbrydeligt og ufarligt. Hvad kan sådan en algerens indeholde, som kan optages i de omkringliggende planter og træer, særligt de spiselige, som kan være problematiske?

Vh Rit

Hej Rit

Ja, det er ærgerligt, at der benyttes algerensningsmidler på byggeri.

Der er sket en ret betydelig stigning af alge-, mos- og lavvækst de seneste år, fordi at luften er blevet markant renere de sidste 10 år. Der er slet ikke så meget syreregn. Så det er paradoksalt, at vi nu anvender kemikalier for at fjerne den naturlige forekommende vækst, der kommer, fordi vi har renere luft.

Jeg kan ikke sige, om det er skadeligt for frugttræerne, da jeg ikke ved, hvad det er der sprøjtes med. Men jeg synes I skal bede firmaet eller naboen om at få oplyst, hvad produktet er. Der må være en tom dåse eller en faktura eller noget, hvor man kan se produktnavnet.

Så kan i evt. gå ind på Miljøstyrelsen bekæmpelsesmiddeldatabase og se, om produktet er godkendt, og om der er specielle forholdsregler.

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden