Spørg Bolius

Kan en gynge i et træ betragtes som en legeplads?

Vi bor i et nybygger område uden legeplads. Jeg har hængt en gynge op i et træ i et læhegn, hvor ungerne på gaden har en hule. En nabo skriver dette i et opslag på facebook: "Hej alle. Ikke for at ødelægge den gode stemning og det ser hyggeligt ud, men er i opmærksomme på at gyngen er ophængt på offentlige fællesareal
hvor alle har adgang og der derfor skal følges Bygningsreglementet for off. Legepladser hvilket vil sige godkendt faldunderlag, der skal søges tilladelse hos kommunen og det skal godkendes. Hvis nogle kommer til skade der nede, kan vi alle blive gjort personlig ansvarlig for erstatning da grundejerforeningen ikke har noget der dækker dette. Dette blot til info til dem der bygger".

Kan det være rigtigt?

Mvh Jacob

Hej Jakob
 
Det er korrekt at en gynge hængt op i et træ, vil blive betragtet som et legeredskab, og skal følge de regler der er om offentlige legepladser. Der gælder en række sikkerhedsforanstaltninger i denne forbindelse, bl.a. krav til faldunderlag, og der skal ansøges om opførelse jf. Bygningsreglementets afsnit 16, § 358 - § 367. 
 
Vi har desværre ikke nogle artikler, der omhandler dette, men jeg har fundet dette hos en legepladsinspektør, der beskriver hvilke regler der gælder når træer bruges som/til legeredskaber. 
Træer på legepladsen - DALPIN - Dansk Legepladsinspektion ApS

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Berit Rørbøl, haveekspert

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden