Spørg Bolius

Kan i anbefale at bruge lermaling og lerpuds?

Hej Bolius.

Har I nogen viden om brug og erfaringer med lerpuds og lermaling.
Jeg kan finde en masse forherligende beskrivelser fra firmaer der sælger produkterne, men jeg kan ikke rigtigt finde uvildige oplysninger.
Kan I hjælpe?

Venlig hilsen John P

 

Hej John
Tusind tak for dit spørgsmål.
Der kommer rigtig mange byggematerialer på markedet lige nu, som har det til fældes at de slår sig på at være mere miljøvenlige og bedre for indeklimaet.
Mange af dem, heriblandt ler-puds og -maling, ser ud til at være et rigtig godt, nyt alternativ til vores byggeri, men som du selv påpeger, står vi lige nu og mangler data og erfaring, som vi kan regne 100% med.
Jeg har sendt dig, de rapporter, som jeg selv bruger lige nu, når jeg skal læse om ler-puds og -maling.
Vi venter stadigvæk på rapporter fra nogle af de større institutter bl.a. Byg-erfa og Sbi BUILD, men jeg mener nu at disse rapporter giver et grundigt og alsidigt blik ind i hvilke fordele og ulemper, der er ved ler som både puds og maling.
Spar energi rapport: Bæredygtige materialer
baeredygtige_materialer_publication.pdf )
Case fra det åndbare hus:
Indeklima fokus i grønt byggeri 
Det Åndbare Hus - Afsluttende rapport 
Jeg kan derudover anbefale dig, at besøge en byggemarked, hvor du har mulighed for at se og røre ved en færdigbehandlet lervæg, så du får alle aspekter med. Havnens Hænder i København har fx et rigtig fint showroom til netop det.
Rigtig god fornøjelse med projektet.  

 

Med venlig hilsen

Sarah Sonne Glatz

Sarah Sonne Glatz

Fagekspert i bæredygtighed

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Aktuelt på forsiden