Spørg Bolius

Kan jeg købe erhvervslejlighed, ombygge til boliger og så sælge?

Hej Bolius,

Må man bo som privat i en lejlighed der er registreret som erhverv i BBR? Det er et loftrum der er til salg som jeg overvejer at købe.

Der er tale om 315m2 må man lave dem om til flere lejligheder og sælge videre til privat bolig?

Mvh. Nadia

Hej Nadia M

Nej - du må ikke bo i en lejlighed der er registreret som erhverv, og du må ikke uden at have fået tilladelse fra kommunen ombygge en erhvervslejlighed til hverken en eller flere boliger.

Du kan undersøge i kommunen om det vil være muligt at få tilladelse til at ændre status, tilladelse til at ombygge arealet til boliger og tilladelse til at opdele lejligheden til flere ejerlejligheder.

Der kan gælde forskellige planer for området og for bygningen, og det er så blandt andet på det grundlag, men at kommunen vil vurdere ansøgningen. Men det er helt op til kommunen vurdering i hvert enkelt tilfælde om der kan gives tilladelse.

Hvis det er muligt at få tilladelse, skal du derefter have Byggetilladelse, og de enkelte lejligheder ombygges så de opfylder de krav og regler der gælder i det nu gældende Bygningsreglement, også i forhold til fx isolering og energiforbrug, lydisolering, brandsikkerhed, flugtveje, dagslys, indeklima og meget andet.

Du skal også være opmærksom på at den omfattende økonomi i en sådan ombygning, som  i mange tilfælde være meget vanskelig at hente hjem ved salg. Og du skal være opmærksom på yderligere udgifter til fx landinspektør og jurister i forbindelse med opdeling, afgifter forhold til etablering af forsyning, skat og meget andet.

Læs mere her: Erhvervsejendom ændret til beboelse - kan kommunen kræve ansøgning og dokumenter?

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden

Vis resten af forsiden