Spørg Bolius

Kan jeg tvinges til at rive altanen ned?

Hej Eksperter

Jeg er i gang med at købe en en ejerlejlighed og denne har en altan som er opført oven på taget med udgang fra en hems, som ikke er godkendt til beboelse.

Hvordan står jeg i denne situation, og hvad vil I anbefale jeg gør/forlanger af sælger?

Kan jeg blive tvunget af kommunen til at rive altanen ned, eller eventuelt lukke den af?

Ifølge sælger har altanen været der i mange år uden at "nogen har sagt noget"

Derudover giver en altan jo en merværdi for en lejlighed, og jeg ved ikke hvordan det hænger sammen ifm. en ulovlig altan.

På forhånd tak for jeres svar :)

Mvh Martin

Hej Martin

Hvis hems og altan er ulovligt opført, kan du risikere at hems og altan skal fjernes for din regning.

Du kan selv (eller du kan bede sælger) om at  kontakte kommunens afdeling for byggeri og forhøre dig om mulighederne for lovliggørelse af de konkrete forhold i lejligheden.

Du kan risikere at altanen ikke giver lejligheden merværdi, men tværtimod giver øgede udgifter for dig, hvis den skal fjernes.

Hvis en hems er mindre end 4,5 kvadratmeter betragtes den ikke som et selvstændigt rum, og der kræves så ikke byggetilladelse.

Læs mere her: <link hems-under-loftet-definition-og-regler-18683 hems under loftet>Hems under loftet definition og regler

 

 

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine Nielsen, arkitekt maa

Aktuelt på forsiden