Spørg Bolius

Kan skimmelsporer være sluppet ud da vi fik undersøgt etageadskillelsen?

Kære Bolius

Vi har ved to tests fået konstateret et 'meget forhøjet niveau' af skimmel i vores hus (fra 1920) - især Chaetomium Globosum ligger meget højt. Der er ingen synlige tegn på skimmel men vi fik lavet tests pga. en mistanke om at vores helbredsproblemer (langvarig og voldsom hoste, hovedpine, træthed) kan skyldes dette.
Skimmel-firmaet mener at etageadskillelsen op mod skunkrummet under taget kan være problemet, da vi flere gange har haft indtrængende regnvand over de sidste par år. Nu har forsikringsfolkene åbnet etageadskillelsen nedefra (dvs. revet en lille bid af loftet i vores stue) og sat et stykke plastik for mens vi venter på at der kommer nogen og kigger ind. Mens de rev ned var der sat en salgs plastikrum op, men dette stod flere gange åbent mens indskud mm. blev slæbt ud.
Mit spørgsmål går på om ikke skimmelen kan have spredt sig endnu mere mens der var åbent samt om det lille stykke plastik der sidder for nu blokerer tilstrækkeligt.

Mvh Malene T

Kære Malene

Skimmelsvamp kræver 3 ting for at vokse, ilt, mad i form af organiske materialer og fugt. Er disse 3 ting ikke til stede kan skimmelsvampen ikke vokse. Det kan meget vel være at der er sluppet skimmelsporer ud, da der blev uåbnet op til loftet. Og de skal naturligvis fjernes, kan gøres ved støvsugning. Men de sporer gør ikke at skimmelsvampen spreder sig rundt i hele huset. Det kræver at der er fugt til stede.

Og det er når der er vækst af skimmelsvampe at problemet er stort.

Jeg håber det giver mening. Du kan læse mere her : Alt om skimmelsvamp (bolius.dk)

Med venlig hilsen

Kilder, henvisninger og metode

Spørg Bolius: Dette er et brevkassesvar fra Videncentret Bolius’ gratis brevkasse. Her kan alle stille et spørgsmål om deres bolig. Emnet undersøges og besvares af en uvildig fagekspert med ekspertise på netop det emne. Spørg Bolius her.

Alle bidragsydere:

  • Tine R. Sode, fagekspert

Aktuelt på forsiden