Kan solceller lave strøm i gråvejr?

Der er masser af overskyede dage i Danmark. Men producerer solceller strøm til dit hus, når det er overskyet? Få svaret her.

Strøm fra solceller i gråvejr.

Selv på gråvejrsdage kan du godt få strøm fra solceller.

Foto: Torben Klint

Ja, solceller kan godt producere strøm, når det er overskyet Det er nemlig lys, der aktiverer solceller og får dem til at lave strøm, og der er også lys i gråvejr.

Hvor meget strøm kan solceller producere når det er overskyet?

Det er meget forskelligt, hvor meget strøm solceller kan lave i gråvejr - produktionen afhænger bl.a. af, hvilke solceller man har, og hvor tykt skydækket er. Det kan være alt fra meget lidt strøm til næsten lige så meget strøm som i fuldt solskin.

Det optimale lysforhold er blandet skydække - dvs. blå himmel og hvide skyer - fordi lyset reflekteres ekstra fra de hvide skyer.

Producerer solceller altid strøm?

Når det er mørkt, producerer solceller ikke strøm. Lidt efter solnedgang kan solcellerne dog stadig lave strøm, da der stadig kan være lidt indirekte lys.

LÆS OGSÅ: Solceller

Vi kan desværre ikke nå at svare alle kommentarer. Hvis du har et konkret spørgsmål, er du velkommen til at bruge vores gratis brevkasse Spørg Bolius. Hvis vi dog besvarer spørgsmål, er det bedst muligt ud fra generel viden og ud fra de oplysninger, du giver os, men husk, at et generelt svar aldrig kan erstattes af konkret rådgivning på stedet. Derfor kan Bolius ikke påtage sig ansvar for eventuelle konsekvenser ved at anvende svaret.

Bolius - et helejet Realdania selskab